Datoplan & webinar indhold

Arrangementsbeskrivelse

Alle hovedmoduler er den 3. tirsdag i hver måned kl. 9-12. Vi begynder tirsdag d. 15. marts, og sidst på en selvstændig fane her på siden kan du finde de øvrige datoer. De vil også fremgå af vores nemtilmeld-system, hvor du én gang for alle kan melde dig på samtlige moduler eller vælge at gøre det undervejs.

Superenkelt, du finder tilmeldingssystemet via et link, som du får tilsendt ved tilmelding.

Modul 1

Velkommen til en meget spændende sundhedsuddannelse!
Og en masse om lovgivning

Vi glæder os til at komme i gang, og første dag, d. 15. marts 2021 kl. 9-12, åbner vi for linket en halv time før, så alle kan komme på plads i god tid før undervisningen!

Vi lægger ud med en velkomst, en præsentation af alle lærerne, og så skynder vi os videre til det måske vigtigste, men heller ikke det mest morsomme emne. LOVGIVNING! Hvad må vi, hvad må vi ikke i en butik, der sælger kosttilskud, naturlægemidler, homøopatiske midler og helt almindelige (men meget sunde) fødevarer. Du har inden da set filmen (et webinar fra hold 1) med Frede Damgaard og gjort dig nogle overvejelser om, hvordan du bedst kan håndtere lovgivningen i din dagligdag.

Vi glæder os til at se dig, kom endelig også ind i vores facebookgruppe, Helsevejleder dHb, hvor der allerede er præmier på højkant til heldige vindere.

Husk, at du altid kan sende en besked til Mie, hvis du har administrative spørgsmål, mkj@helsam.dk, eller til Marianne Palm, hvis dit spørgsmål er af faglig karakter, på info@biologisk-medicin.dk. Hvis du er i tvivl om, hvem af os du skal skrive til, så skriv til Marianne Palm.

 

Modul 2

Vitaminer, mineraler og sporstoffer

Vi byder velkommen og tager en kort snak om siden sidst. Måske har der været meget enslydende spørgsmål på Facebook, et bekymringspunkt eller nogle praktiske ting – dem får vi lige på plads, inden vi kaster os ud i det super store emne: vitaminer og mineraler, co-enzymer og andre vitaminlignende stoffer.

Du har haft dine terpekort fremme, og du er også godt i gang med studieanvisningen? Og du har set webinaret med Frede Damgaard om vitaminer og mineraler.
På hovedwebinaret går vi i dybden med de produkter, I sælger i butikken, kigger på deklarationer, og jeg fører jer gennem forskellen på forebyggende, optimale og terapeutiske doseringer af næringsstofferne. Og hvad med kosten? Vi tager et par cases frem, går i gruppearbejde, og I kommer med jeres erfaringer, om hvordan man bedst kan rådgive udi det spændende emne.

Vi vil også overlade mikrofonen til nogle fagfolk fra de forskellige sponsorer af uddannelsen. Om det bliver på Hovedwebinaret eller på et solowebinar, ved vi først, når vi nærmer os marts 2022. Hvad gør deres produkt unikt? Hvad kan du være opmærksom på?

Hvert hovedwebinar afsluttes med, hvilke opgaver der er til næste gang (film, studieanvisning, terpekort eller kompendier). Inden modul 3 skal du have set filmen med Montse om proteiner, kulhydrater og gluten, og du skal have læst kompendium og studieanvisning om emnerne, så du er klar til at stille spørgsmål og være med til at løse opgaver på Modul 3, hovedwebinar.

HUSK at gå på Facebook, hvor du kan vinde nogle dejlige præmier!

 

Modul 3 – 18

Har du været herinde på siden før og kigget på modulopbygningen, vil du opdage, at vi efter vores mange erfaringer fra Hold 1, nu ændrer radikalt på rækkefølgen – men ikke på indholdet. Vi har valgt at modul 3 – 18 bliver om alle organsystemerne begyndende med fordøjelsen, og mellem webinarerne skal du se de optagede film fra hold 1, hvor vi gennemgår:

Proteiner, kulhydrater og gluten, når det er relevant, og det er selvfølgelig i forbindelse med fordøjelsen. Det gælder også det optagede webinar om fedtsyrer og om mælkesyrebakterier. Med andre ord bliver disse optagelser til hjemmearbejde (du kan høre dem, mens du laver aftensmad), og når vi så mødes næste gang, har du allerede indsendt 5 spørgsmål, du får svar på live.
Det betyder i praksis, at nogle af de svære emner kan ses og høres hjemme, men der bliver til gengæld masser af tid til at finde eksperterne, der kan svare på dine spørgsmål. 

Velkommen til måske det sværeste webinar af alle! Men fortvivl ikke, du har forhåbentlig allerede hørt podcast eller læst transskriptionen og tænkt, hold da op, det kan jeg da ikke lære det her! Jo, det kan du, for her på webinaret tager vi dig op i helikopteren, så du får øje på de vigtigste punkter i al den viden om vores næringsstoffer.

Vi pin pointer de vigtigste detaljer, så du kan lave en super god sparring til dine kunder, når de gerne søger råd om kosten i forhold til kerner, korn, frø, aminosyretilskud, glutenfrie produkter og alt det andet, der er vigtigt, hvad enten man er gravid, ammer, har været syg, glemt at spise nok mad eller har lyst til at skifte over til en sundere livsstil.

Montse og jeg gør alt det svære lettilgængeligt og brugbart for dig og dine kunder.

Montse er uddannet diætist fra Spanien, biopat/naturopath ibm i Danmark og er nok en af de dygtigste, vi har på dansk jord. Dygtig, fordi hun har en meget bred, men også meget specifik viden om ernæring og dygtig, fordi hun har den nyeste forskning med i sin undervisning.

Inden næste modul, skal du have hørt og set Rikke Agersteds foredrag om fedtsyrer. Du sender inden hovedwebinaret fem spørgsmål til mig, og jeg svarer på selve webinaret – eller finder en ekspert, der kan.

Modul 4

FEDTSYRER!

Sommeren er forhåbentlig over os, og smørret smelter på køkkenbordet, måske er der også en enkelt flue, der har fået sat poterne i den smukke gule klat.

Eller anvender du alt andet end smør? Olivenolie – kokosfedt – valnøddeolie?

Og hvor mange typer af olier har din kunde mon i sine køkkenskabe, hvornår bruger man det ene og det andet?

Og hvad med kosttilskud? Og hvordan er det nu lige med den fedtsyresyntese, altså hvordan man kan nedbryde fedtstoffer på den sunde måde – eller til den mindre sunde form, som kan skabe ravage i kroppen!

Du har forhåbentlig inden juni webinaret lyttet til Rikke Agersteds foredrag, vi giver plads til dine mange spørgsmål, og inden da har du jo selv studeret det store emne via vores materialer eller brugt af dine mange erfaringer.

Måske møder ud på webinaret nogle leverandører, der er parate til at fortælle om deres unikke muligheder for at bidrage til familien Danmarks sundhed.

Vi glæder os!

Inden du går på ferie, skifter vi fuldstændig vinkel for et par måneder, når homøopaterne Arvin og Thomas, vil udbrede deres viden om homøopati.  Hvis du ikke allerede har modtaget nogle moduler og en film, der er optaget som webinar sidste år,  du skal høre eller se derhjemme, så modtager du dem senere. Det er viden, du skal anvende på webinaret i august!

 

Modul 5

Homøopati!

Velkommen retur fra forhåbentlig en dejlig sommerferie!

(Og ikke et ord om, at den nogle gange drukner i regn, skærmydsler med ungerne, og du aldrig fik åbnet den krimi liggende i din hængekøje med et køligt glas ved din side …)

NU kan vi berolige alle vores sanser og de fleste organsystemer med tre herrers store viden om homøopatiens væsen og virkning.

Læn dig tilbage, og bliv klogere på det hele.

Og når du er fyldt op med ny og god læring efter ferien, kaster du dig glad over næste måneds emne: Fordøjelsen, de lange tarme og de mange mælkesyrebakterier. Her skal du se en film med Eva Lydeking, faktisk skal du se to, og du kan roligt holde fast i karmen, for noget af det er svært stof, noget af det er lidt lettere, og det hele foregår fra Ghana, hvor der indimellem er udfordringer med lyden. Men Eva Lydeking er stadig en af de dygtigste, vi har udi fordøjelsens mysterier.

NB! Det er tre travle mennesker fra hhv. Allergica, Bio-Vita og Holistica Medica, så det er med forbehold for ændret rækkefølge i modulerne.

 

Til næste gang skal du læse både i kompendium og studieanvisning om fremstillingsmetoder, om kvalitetssikring og alt det andet, du skal vide, når det gælder urter.

 

Modul 6, 7, 8 og 9 (med ret til ændringer, da det også afhænger af, hvornår vores eksperter fra firmaerne træder ind på scenen og fortæller om deres unikke fremstillingsmetoder, om deres valg udi produktudvikling m.m.)

Velkommen til fordøjelsen, en masse om urter, mælkesyrebakterier og hvorfor vi egentlig spiser mad 🙂

Så nåede vi til dem! Til de lange tarme, hvis beskaffenhed har så stor betydning for hele vores krop. “Al sundhed begynder i tarmen”, sagde vi i gamle dage, og så sandelig om vi ikke havde mere end ret, også meget mere end nogle af os havde drømt om. Vi nåede også til en stribe af webinarer, hvor vi tager fat i den grundlæggende viden om urter, om mælkesyrebakterier, om optagelighed og hvornår vil din kunde have mest gavn af det ene eller det andet – eller i en kombination?

Vi fører dig fra mundhule til endetarm, og undervejs støder vi ind i et par kilo mælkesyrebakterier, der ikke kun virker lokalt, men faktisk også er med til at bestemme, hvordan vores hjerner fungerer. Forskning, forskning og atter forskning, det fortsætter i en uendelig strøm.

Vi giver dig den grundlæggende viden, og leverandørerne kommer på – og klæder os på – tør man sige: Beklæder vores tarme med et helt nyt syn på livet.

Eksperten, ernæringsterapeut Eva Lydeking, er med os fra Afrika, hvor hun først giver os et overordnet billede af hele tarmsituationen, en film med noget skratten på grund af hendes ophold i Ghana, men viden den er unik og anvendelig. Senere kommer Eva med et solowebinar om NDS-produkterne, som enten vil være live eller optaget som endnu en film.

Vi finder også de andre eksperter frem, og ja, der er så meget viden, at den også er beskrevet i store kataloger, i artikler på vores facebookside, og hvor vi ellers kan formidle den til dig, der bliver din kundes nye tarmsparrer. Et ord, der er opfundet til lejligheden.

Til næste gang skal du læse både i kompendium og studieanvisning om fremstillingsmetoder, om kvalitetssikring og alt det andet, du skal vide, når det gælder urter.

Et af modulerne vil være om den grundlæggende viden om urter: 

Urter, urter og urter!

Velkommen til!

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi nu skal i gang med et af de helt store emner udi sundhed, forebyggelse, lindring og mulig støtteterapi.
Du kommer med rundt i et univers af urter, danske urter, urter fra hele verden og ikke mindst, hvordan man med moderne metoder sikrer, at de aktive stoffer stadig findes i de produkter, du skal sælge i butikken.

Du vil lære om tørrede droger, tinkturer, ekstrakter og tørekstrakter, du vil høre om laboratoriers muligheder for at undersøge kvaliteter og ikke mindst:

Du bliver en værdifuld sparringspartner udi, hvordan din kunde kan kombinere forskellige kosttilskud, så de skaber en synergieffekt i en krop, der gerne vil have noget støtte.

Du har forhåbentlig været i gang med alt det skriftlige materiale, inden vi når til denne dag, hvor også leverandørerne vil fortælle om deres unikke urteprodukter.

 

Modul 10 – 18 – vi fortsætter med de mange organsystemer

Fra Modul 10 og frem til den afsluttende eksamen har vi fokus på en let sygdomslære, der tager dig med gennem de organsystemer, .

Vi begynder med de tre overordnede organsystemer: nervesystemet, immunforsvaret og hormonsystemet. De tre styresystemer arbejder tæt sammen med kredsløbet, og hvor vi altid taler meget om fordøjelsen, bør vi løfte os op i helikopteren og kigge hele vejen rundt i kroppen for at se på årsager og sammenhænge.

Vi fortsætter med kredsløbet, og så går det ellers lystigt derudad:

Urinvejene: To nyrer og en blære, dernæst huden, og vi fortsætter op til luftvejene og tager sanserne med. Vi slutter af med muskler, knogler og sener samt det spændende bindevæv, der, ja, binder vores kroppe sammen.

Om rækkefølgen bliver, som vi ønsker det, afhænger lidt af, hvornår diverse udefra kommende input er klar, så det vigtigste du kan gøre fra dag 1 på undervisningen er:

Gå med hele vejen, lav opgaverne derhjemme og glæd dig over, at du kan spørge om næsten alt.

Undervejs får vi en snak om,  hvilke muligheder der er i din butik for at blive en super dygtig sparringspartner. Du bliver ikke terapeut eller behandler af gennemgangen, men vi forsøger på en let og forhåbentlig brugbar måde at komme igennem kroppens spændende univers og koble al den viden på, som er nødvendig for ikke kun at forstå kroppens finurligheder, men også hvad der findes af støtteterapi.

Vi arbejder med cases, og du skal være parat til at bidrage i gruppearbejde med andre butiksansatte, og hvem ved – måske får du et helt nyt netværk at sparre med. Du vil måske også møde de mange producenter, der er med til at sponsorere din uddannelse på en helt ny måde, og du vil med sikkerhed blive klædt på til at stille kvalificerede spørgsmål og komme mere i dybden med, hvorfor en producent har valgt en specifik sammensætning af et produkt. Du vil møde forskning i en lightudgave, så du bedre kan forstå, hvorfor forskning er vigtigt, men ikke er en erstatning for sund fornuft og erfaringer.

Da vi har solowebinarer undervejs, kan det godt være, at rækkefølgen af indholdet vil ændre sig, men vi skal rundt om alle 12 organsystemer:

Modul 18 er eksamensdag!

SE DATOPLANEN HER